Ihmisten ja ympäristön puolella!

Ihmisten ja ympäristön puolella!

Ihmisten ja ympäristön puolella!


Ensi torstaina 7. helmikuuta avaan eduskuntavaalikampanjani täällä Kirkkonummella Kahvila Rostassa! Ehdokkuus tuntuu erityisen tärkeältä juuri nyt, sillä Suomi ja maailma on monien haastavien kysymysten edessä.

Työnteko yhteisten asioiden puolesta on aina ollut minulle tärkeää. Järjestöissä ja kansalaisaktiivina toimiessani tavoiteeni oli nostaa keskusteluun yhteiskunnan epäkohtia. Valitettavasti saatavilla oleva tieto tai asukkaiden aktiivinen osallistuminen ei tällä hetkellä tule riittävästi huomioiduksi päätöksenteossa. Kunta- ja maakuntapäättäjänä olenkin voinut edistää asukkaiden osallisuutta päätöksentekoon sekä toimia Kirkkonummen ja Uudenmaan asukkaiden, ympäristön ja toimivan arjen puolesta.

Kunnallisella päätöksenteolla on kuitenkin rajansa. Olen seurannut usein turhautuneena etenkin sote-valmistelua, ympäristölainsäädännön heikennyksiä sekä yliopistoihin ja koulutukseen kohdennettuja leikkauksia. Kaikilla näillä on merkittäviä vaikutuksia jokaisen ihmisen elämään. Kyse on usein arvovalinnoista, mutta laajempana ongelmana voi tunnistaa riippumattoman tiedon aseman heikentymisen sekä lainvalmistelussa että päätöksenteossa. Tämän seurauksena voi yleinen yhteiskunnan etu jäädä sivuun. Siksi haluan päästä vaikuttamaan Suomen tulevaisuuteen kansanedustajana.

Tavoitteeni on, että tulevaisuudessa päätöksiä tehdään ja lakeja säädetään ihmisiä ja ympäristöä kunnioittaen. Ei ole oikein jättää heikommassa asemassa olevia vaille huolenpitoa tai kuluttaa luonnonvaroja yli ympäristön kantokyvyn. Kestävä päätöksenteko vaatii tiedon ja tutkimuksen aseman vahvistamista, osallisuutta ja välittämistä, riippumatonta lainvalmistelua sekä avoimuutta ja yhteistyötä.

Tervetuloa mukaan käynnistämään muutosta kampanjani avajaisiin torstaina 7.2. klo 18.00 Kahvila Rostaan! Mukana avajaisissa on Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo. Keskustelemme aiheesta “Koulutuksen kunnianpalautus – Miten se tehdään?” Tarjoamme kahvia, teetä ja pientä syötävää.

Julkaistu Kirkkonummen sanomissa 3.2.2019

Saara Huhmarniemi
Kansanedustajaehdokas, Vihreät, Uusimaa